
Heerlijke Kerstballetjes

De Beste Zweedse Gehaktballetjes
De Beste Zweedse Gehaktballetjes worden gesmoord in een rijke en romige jus. De balletjes zijn zo heerlijke op smaak gebracht dat ze echt de BESTE zijn die je ooit hebt geproefd.
Ingrediënten 6 personen
- 1 pond rundergehakt,
- 40 gr panko,
- 1 eetlpl peterselie, fijngehakt,
- 1 theelpl gedroogde oregano,
- 60 gr fijngesneden uien,
- ½ theelpl knoflookpoeder,
- 1/8 theelpl peper,
- ½ theelpl zout,
- 1 ei,
- 1 eetlpl olijfolie,
- 5 eetlpls boter,
- 3 eetlpl bloem,
- 500 ml runderbouillon,
- 250 ml slagroom,
- 1 eetlpl Worcestershire sauce,
- 1 theelpl Dijon mosterd,
- zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze
1. Meng in een schaal het gehakt met de panko, peterselie, oregano, ui, knoflookpoeder, peper, zout en het ei.
2. Vorm er 12 grote of 20 kleine balletjes van.
3. Verwarm de olie met 1 eetlpl boter in een koekenpan, voeg de balletjes toe.
4. Bak de balletjes rondom goudbruin en gaar, haal uit pan, bedek met folie en zet apart.
5. Voeg 4 eetlpls boter en de bloem toe aan de koekenpan en roer tot het lichtbruin ziet.
6. Giet langzaam de bouillon en de slagroom toe al roerend.
7. Voeg de Worcestershire sauce en Dijon mosterd toe en breng aan de kook tot de saus iets dikker wordt.
8. Breng op smaak met zout en peper.
9. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat in 1-2 minuten door en door warm worden.

kent u hem nog deze Zweedse kok?
Nog meer recepten van heerlijke Zweedse Kerstballetje vindt u op:


|